Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Personuppgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2019-08-04

Oväntad gäst

Hej! 

Jag fick hjälpa en haverist i (lör)dagens Roslagslopp, med att lyfta hans båt, när motorn krånglade efter rundningen i Hargshamn. Föraren, Sven Johansson från Resarö, var mycket glad och tacksam över båtklubbens snabba insats! 

Hälsningar Kurt

 

(bilder från Kurt Hafdell)

-------

Mer regn

I Hargshamn kom måndagen den 15 juli ca 30 mm regn. Förra veckan kom det ca 20, natten 2019-07-30 kom mindre än fem mm.

Tidigare fick vi ca 50 mm regn (under natten till den 5 juli).

Har ni en öppen båt så kolla den om det kommit mycket regn! Mycket vatten i båten kan ge en ostabil båt som i värsta fall kan sjunka.

-------

Strömmingsfestivalen 2019

Årets strömmingsfestival hölls lördagen den 1 juni kl 10-15. Mycket ägde rum i HBKs hamn. Regnet höll sig borta till framåt eftermiddagen. Många aktiviteter för besökare fanns - allt från blommor till demonstration av hundar till demonstration av brandbilar. Sjöräddningen, som alltid brukar komma, var i år med på en stor övning istället. Centralt var som vanligt att rycka strömming själv. Turligt nog fanns det gott om strömming just den första juni!

På väg ner i hamnen ...

Intensivt fiske ...

Foto: Kurt Hafdell

-------

Sjövett och säkerhet

I samband med strömmingsfisket var det en del båtansvariga som såg flera båtar som körde dåligt, nära fiskarna och alldeles för fort. Om någon av dem läser detta - skärpning, det hör inte till gott sjövett att gå nära fiskare i hög fart!

-------

Vårens arbetsdag

Vårens arbetsdag var i år lördagen den 18 maj. Inget regn, skönt väder. Det kom 28 personer (varav några var barn) och tre hundar. Förutom en hel del vårpyssel (möbler skulle bäras fram, blommor planteras osv.) restes ett tält till Strömmingsfestivalen. Dessutom fick F-bryggan ett nytt staket vid utloppet, masten fick en ny "flagglina", trä oljades och mycket annat fixades. Sammanfattningsvis var klubben bra mycket bättre och snyggare efter arbetsdagen! Stort tack till alla som deltog!

Mycket att göra. En del hanns inte med, får göras senare.

Det är inte lätt att sätta upp tält!

4

Sedvanlig avslutning ...

-------

Arbetstorsdagar

Arbetstorsdagarna börjar efter påsk. Varje torsdag från ca 11 arbetar och fikar de som vill. Det finns alltid något att fixa i hamnen.

-------

Datum för 2019

Datum för 2019 är nu bestämda.

Arbetsdagar blir lördagen den 18 maj från klockan 10 och lördagen den 28 september från klockan 10.

Sjösättning (9 till 15) blir torsdagen den 2 maj, lördagen den 4 maj, onsdagen den 15 maj, lördagen den 25 maj och onsdagen den 5 juni. Eventuellt en extra dag lördag den 11 maj.

Upptagning (suck) (9 till 15) blir onsdagen den 11 september, lördagen den 14 september, lördagen den 21 september, onsdagen den 25 september, söndagen den 29 september, onsdagen den 2 oktober och lördagen den 5 oktober.

-------

Ny anslagstavla

Mälby Glas har donerat en ny anslagstavla till klubben. Tavlan sitter mellan klubbstugan och spolplattan.

-------

Ny traktor

Den nya traktorn har nu kommit, och provats. Traktorn har anpassats för att dra båtvagnar. På bilden syns också klubbens hamnkaptener/vice, från vänster Roine, Lasse och Kurt.

-------

GDPR

Som många redan märkt har vi en ny lagstiftning kring personuppgifter, GDPR, som ersätter den gamla Personuppgiftslagen. HBK följer den nya lagen, precis som vi tidigare följde Personuppgiftslagen. Du kan läsa mer om hur vi behandlar medlemmarnas personuppgifter och de rättigheter du som registrerad har m.m. i dokumentet "Information om personuppgiftsbehandling för medlemmar" som finns under fliken Styrdokument. Samma uppgifter finns under den nya fliken för information om vår behandling av personuppgifter.

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan hamnen vara en sen novemberkväll

Bilden tagen 8 november 2017. Foto Kurt Hafdell.


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos! Klicka på "Byt plats" om du får fel område.

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Vädret
Vädret den här sommar...
(2019-07-30)

  • Vaktlistan
Vaktlistan för 2020 l...
(2019-07-30)

  • Datum för 2019
Datum för arbetsdagar...
(2019-03-18)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen