Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Personuppgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2018-12-05

Kallelse till årsmöte

Årsmötet för Hargshamns Båtklubb blir den 13 februari 2019 klockan 1900. Som vanligt hålls mötet i Folkets Hus i Hargshamn. Ingen förhandsanmälan behövs. Välkomna!

Styrelsen efterlyser yngre som kan ta vid! Klubben drivs med ideellt arbete, och vi är alla beroende av det ideella arbetet för att hålla hamnen öppen och taxorna rimliga.

-------

Isläget

Onsdagen den 5 december hade isen i hamnen försvunnit, trots att den låg i hela hamnen veckan innan. Endast två båtar låg kvar i vattnet. Fjärden, som delvis varit istäckt, gick helt öppen.

Måndagen den 29 oktober var inre halvan av hamnen täckt av ett tunt islager. Det blåste hårt från ost, så isen låg bara där det var lä. Ett drygt 40-tal båtar låg då fortfarande i vattnet i hamnen.

-------

Ny traktor

Den nya traktorn har nu kommit, och provats. Traktorn har anpassats för att dra båtvagnar. På bilden syns också klubbens hamnkaptener/vice, från vänster Roine, Lasse och Kurt.

För övrigt låg det ett tiotal båtar i hamnen i mitten av november, mest småbåtar som används för fiske.

-------

GDPR

Som många redan märkt har vi en ny lagstiftning kring personuppgifter, GDPR, som ersätter den gamla Personuppgiftslagen. HBK följer den nya lagen, precis som vi tidigare följde Personuppgiftslagen. Du kan läsa mer om hur vi behandlar medlemmarnas personuppgifter och de rättigheter du som registrerad har m.m. i dokumentet "Information om personuppgiftsbehandling för medlemmar" som finns under fliken Styrdokument. Samma uppgifter ska inom kort läggas upp under det nya fliken för information om vår behandling av personuppgifter.

-------

Höstens arbetsdag

Lördagen den 22 september var det dags för höstens arbetsdag. Som vanligt var det bra väder (dvs inget regn) men det blåste ordentligt från SV.

Ett tjugotal medlemmar (och bara en hund) var med. Vi fick mycket gjort, och som vanligt var klubben snyggare och bättre efteråt.

Ogräsrensning - som vanligt.

Vi hade lånat ett klippaggregat, och med hjälp av en roddbåt kunde vi, trots vinden, klippa en hel del vass ...

och liknande, även på land!

Staketmålning, som varje år!

Mycket av jobbet var att ställa undan möbler och annat för vintern!

Vi rymdes (nästan) i lä bredvid den nya grillen!

-------

Bryggfix

Några kättingar och sänken på L-bryggan är bytta, och M-bryggans kättingar är spända. Dessutom är en kätting på M-bryggan utbytt. Rosten tar, oavsett väder.

-------

Arbets-torsdagar

Är du sugen på att arbeta lite på klubben? Vi återupptar arbets-torsdagarna (det som förr kallades "gubbdagis")! Du behöver inte höra av dig innan. Samling vid 11-12-tiden på torsdagar för fika och en del arbete!

-------

Klubben låst

Det finns nu ett tagglås på bommen vid klubbhuset. Stäng alltid bommen efter dig!

Klubben kommer i fortsättningen normalt hålla bommen vid klubbhuset låst (med det nya tagglåset!). Skälet är den våg av stölder som pågår, där många stölder också gjorts dagtid. Polisen, brandkåren och ambulansen (som självklart alltid måste kunna komma in) är kontaktade. De har inget att invända mot låsningen, och har egna taggar.

Bommen uppe vid infarten kommer att hållas låst (utom vid sjösättningar och annat som kräver att den är öppen). All infart ska annars ske förbi klubbhuset.

Styrelsen är medveten om att låsningen kan vara lite besvärlig för några, men anser ändå att den är viktig. Hör av dig till någon i styrelsen om du har frågor!

-------

Strömmingsfestivalen

Lördagen den 2 juni var det årets strömmingsfestival, till stor del på klubbens område. Ca 120 personer tog chansen att fiska strömming - man fick åka med i någon av de 12 båtar som tog deltagarna till bra strömmingsvatten och instruerade i strömmingsfiske. Förutom de sedvanliga attraktionerna - strömmingstallrikar, ponnyridning m.m. - var brandkåren, ambulansen och polisen på besök med minst en bil var. Sjöräddningen var där med tre olika båtar, och sjöscouterna med en gammal koster. Det var lite lågt vatten och ibland lite svårt att lägga till vid klubbens kaj, men fiskelyckan var hyfsat bra. Vädret fortsatte hela dagen att vara soligt och varmt, med relativt svag vind.

Foto: Kurt Eriksson

-------

Nya boden

Klubben har fått en ny bod (en del av gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB) som nu är fixad utvändigt. Även om boden i sig var gratis, blev den totala kostnaden rätt stor (ny vägg, ny dörr, plåtarbeten vid taket, bygglov, transport, grund etc). Allt som allt har vi betalat ca 40000 för den nya boden.

Stort tack till Dick och Roine som gjorde det mesta av jobbet!

 

Så här såg det ut när dörren satts in. Foto: Håkan Adebäck

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan hamnen vara en sen novemberkväll

Bilden tagen 8 november 2017. Foto Kurt Hafdell.


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos! Klicka på "Byt plats" om du får fel område.

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Segelbåt bortskänkes
Segelbåt bortskänkes ...
(2018-10-20)

  • Till salu - se anslagstavlan
Liten båt och motorer...
(2018-05-08)

  • Datum 2018
Datum för kranlyft oc...
(2018-04-12)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen